CHEVROLET ARACINIZA ÇIKMA OTO YEDEK PARÇA ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN DETAYLAR?

  • #
Yazan
Her Motor Şanzıman

Amerika’da otomobil denince akla gelen ilk markalardan birisi de, Chevrolet’tir. 1911 yılından bu yana dünya pazarında isminden söz ettiren Chevrolet, bu Yüzyılda bile klasik çizgisiyle kendisini hiç unutturmuyor. Lois Chevrolet tarafından kurulan marka, papyon logosu ile hafızalarda yer etmiştir. Tasarım itibari ile sedan araç modelleri ile hafızalarda yer eden Chevrolet, hem elegan hem de çekici görüntüsü ile gözleri hep üstüne çekiyor. Güvenli sürüş imkanı sunması hem konforlu tasarım hem dinamik duruşuyla pek çoğumuzun hayalini süsleyen bir markadır. Chevrolet, modellerine şöyle bir bakalım.


AVEO: 

B segmentinde yer alan araç, sedan ve hat hatchback karoser formatı bulunabiliyor. Tasarım olarak oldukça sempatik görünen bu model, iç dizaynında da yeteri kadar yaşam ve yükleme alanı sunabiliyor. Teknoloji ve güvenlik anlamında da popüler araçlar arasında yer alıyor. Aveo, Avrupa’da da oldukça ilgi gören bir araç. Geniş bagaj hacmi ile pratik kullanımı sunuyor. Geliştirilmiş yakıt verimliliği, düşük emisyonlu motoruyla, güçlü şasi ve gövde yapısı ile tasarım ve tarzına önem veren genç ve kendini genç hisseden aileler için çok güçlü bir seçenek olmaya devam ediyor. Dizel ve benzinli motor seçeneklerine ek olarak manuel veya otomatik şanzıman ile tercih edebilirsiniz. 75 HP güç ve 190 Nm tork değeri sunan aracın 0-100 km/h hızlanması ise 14,2 saniyeyi buluyor. Bu otomobil bize aracın performans ve çok ekonomik odaklı bir karakteri olduğunu gösteriyor. Sürüş deneyimi olarak, keyifli bir yapısı olduğunu söylemek mümkündür.


CRUZE:

Chevrolet Cruze, tasarımı oldukça lüks ve üst segment bir araç görüntüsüne sahip. Ön tasarımının agresifliği Cruze’u diğerlerinden ayırıyor. İç tasarımı da şık ve göz dolduruyor bu da kullanıcıların sevdiği bir özellik. Konsoldaki malzeme kalitesi oldukça ön planda. Cruze, seyir esnasında da güvenli sürüş sunmasıyla, virajlarda oldukça güvenli ve ayrıca rüzgâr yol sesi gibi sesleri içeri almadığı belirtiliyor. Chevrolet Cruze, kasası ağır bir otomobil. Bu yüzdendir ki özellikle yokuşlarda araç güçsüz kalabiliyor ve istenilen performansı göstermiyor. Ancak, Chevrolet Cruze, kullananlar 2.0 litre dizel motorda bu sorunun ortadan kalktığını bildiriyorlar.


EPICA:

Chevrolet Epica, konfor odaklı sürüş karakteriyle akıllarda kalan bir araç. Asfalt üzerinde süzülerek ilerleyen Epica, Venedik’i bir gondol misali akıcı ve konforlu yol alıyor. Epica, 2.0 litrelik turbo dizel motoru ve otomatik şanzımanıyla, yakıt ekonomisi ve performans dengesini kuruyor. Yumuşak süspansiyonlarıyla yolda salına salına ilerlemek oldukça keyif verici. Epica, sürüş dinamikleri konusunda iddialı olmasa da zengin donanımı ve makul fiyat etiketiyle akıllarda kalmayı başarıyor.


EVANDA:

Chevrolet Evanda, güçlü motor ve dinamik yapısıyla tanınıyor. Sedan modeli hem spor gezintileri yapabilir hem de ailece seyir deneyimini yaşayabilirsiniz. Klasik mütevazi yapısı ile eşsiz konforun tadını çıkarabilirsiniz.Evanda, Chevrolet Amerikan Kardeş lerini anımsatan tasarımı ve iç mekanı ile ilgi çekiyor. Motorda oldukça tatmin edici düzeyde Evanda, 1998 cc hacminde üst çift eksantrikli, dört silindirli bir motor kullanılıyor. Yumuşak süspansiyonların kullanıldığı otomobil darbe emiş performansıyla oldukça başarılı.


KALOS:

İtalyan tasarımcı Giugiaro tarafından çizilen Kalos, dünya pazarında 2002 yılından beri satılmaktadır. Türkiye’ye 1.2 litre 72 HP 1.4 litre 94 HP motor seçenekleriyle ithal edilmiştir. Avrupalı çizimlerle bezenmiş Kalos, Avrupalı tasarımcı elinden çıktığını kanıtlar nitelikte. Ön tasarımı, adeta klasik tasarımı ile bezenmiş durumda. Kaput altında general motor tarafından geliştirilen 1.4 litre E-tec bir motor kullanılıyor. Bu motor 6200 d/d’de 94 HP güç, 3400 d/d’de 130 Nm tork üretiyor. Kalos, geniş iç mekanı ve Avrupalı çizgileriyle ilgi çekilecek bir otomobil.


LACETTİ:

Lacetti, sedan modelle aynı ön görünümü paylaşıyor. Lacetti, Opel’le birlikte geliştirdiği 1.6 litre hacminde E-tec isminde . 1598 cc hacmi motor 100 HP güç üretiyor.


REZZO:

Rezzo’nun iç mekanı geniş ve ferah. Malzeme kalitesi tatminkar düzeyde. Rezzo’da da E-tec motor kullanılıyor. 1598 cc haciminde 16 supaplı bir motor görevi yapıyor. Alt devirlerde cansızlığı hissedilen motorun devreyi yükseldikçe güçleniyor.


SPARK: 

Chevrolet Spark, şirketin sunduğu en küçük otomobildir. 1.0 litre 68 beygir ve 1.2 litre benzinli iki motor seçeneği ile piyasaya sürülen rakiplerine kıyasla düşük vergi ve yakıt ekonomisi sunuyor. Tıknaz mini MPV tarzı, tasarımı sayesinde Chevrolet Spark, kesinlikle ilginç görünümlü bir şehir otomobilidir.


CAPTİVA:

Chevrolet’nin güçlü sportif SUV modeli Chevrolet Captiva, yalnızca SUV pazarındaki en güçlü, kompakt, yedi koltuklu SUV modeli olmakla kalmıyor, aynı zamanda da en güvenli SUV modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Captiva’da, sürücü ve yolcuları ferah ve geniş bir tasarım karşılıyor. Modelde tamamen yeni, en son teknoloji ve güçlü yakıt, tasarruflu bir motor kullanılmıştır.. İş tasarımı da oldukça kaliteli ve şık bir şekilde dizayn edilmiştir. Kaput altında, 2.0 litre 163 beygir, turbo dizel motor, 6 ileri otomatik vites ve ekonomik yakıt tüketim sürüşü sağlayan sürüş moduyla Captiva çok güçlü ve ve ekonomik sürüş imkanı sunuyor.


TRAX:

Chevrolet, dünyada kaliteli ve güvenilir SUV araçlarıyla tanınıyor. Chevrolet’in geleneksel yapısını koruyan ve bunun ötesine geçmeyi başaran Trax, modern ve çok yönlü olmasının yanında ekonomik bir yakıt tüketimine de sahip. Trax, hem binek otomobili andıran yol tutuşu hemde SUV, araç özellikleri bünyesinde bulunduran bir araç. Trax, mükemmel duruş ve kusursuz sürüş deneyimiyle Chevrolet’in “en başarılı SUV üretmek ve satmak” mottosunun modern bir kanıtı niteliğinde. Trax, beş kişinin rahatlıkla oturabileceği geniş ve konforlu bir iç mekana sahip. Trax’ın kaputunun kalbinde, 1.4 litre turbo benzinli motor 6 ileri manuel şanzıman ve 1.7 litre turbo dizel motor seçenekleri mevcuttur.


YEDEK PARÇA SEÇENEK ÇEŞİTLİLİĞİ:

Chevrolet, güçlü motoru ve dinamik yapısıyla tanınıyor. Her alanda kullanımı alıcıların sayısını da arttırıyor. Chevrolet’in kullanım sıklığının artması yedek parça ihtiyacını arttırıyor. Chevrolet, marka yedek parça çeşitliliği nedir diye düşündüğünüzde karşımıza çok fazla seçenek gelmektedir. Fakat önemli olan tüm Chevrolet, yedek parça, motor ve şanzıman, stokuna sahip olup yedek parça ihtiyacını karşılayabilmektir. Stoklarımızda Chevrolet marka araçların tüm oto yedek parça aksamını Her Motor Şanzıman, olarak sizler için sağlamaktayız.

Araçlarda onlarca parçada olduğu gibi motor aksamında da çıkma parçalar kullanılıyor. Fakat bu parçalar kullanılmadan arızalı olup olmadığı anlaşılmıyor. Bu tarz ürünler alınmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:


  • Motorun yaptığı kilometre bilinmelidir.
  • Motorun yağ ve su akıtmadığından emin olunmalıdır.
  • Motorun sıfır orijinal mi yoksa kaza sonucu sökülen motor mu olduğu dikkatli incelenmelidir. Kaza sunucusu sökülen motorlar dikkatli incelenmeli, darbe alıp alınmadığı kontrol edilmelidir.
  • Motoru araca takacak kişinin, motor kurulumu yaparken iyi ve işini bilen ustalar tercih edilmelidir.