ORIJINAL RANGE ROVER ÇIKMA MOTOR ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

  • #
Yazan
Her Motor Şanzıman

Büyük otomobil sevenler için lüks, konfor, dayanıklılık ve gücün simgesi olan Range Rover’ın yeri göz ardı edilemez.” Fazlasıyla çok yönlü” mottosu ile yoluna devam eden Land Rover, bir arazi aracından beklenenin fazla fazlasını veriyor. Arazide bir salon beyefendisi olmayı başaran Range Rover, her yeni modelinde teknolojiye yatırım yaparken, güçlü ve class çizgisinden asla ödün vermiyor. Range Rover ailesinden, bahsedecek olursak class ve modern Range Rover’lar piyasada kendilerine yer buluyor. Peki bunlar hangi modellerdir ve hangi segmentleri ile göz kamaştırıyorlar?


  • RANGE ROVER: Göz kamaştıran çağdaş görünümüyle sade şıklığın bir dışa vurumu adeta.
  • RANGE ROVER SPORT SV: Kendine özel tasarımıyla, konfordan da ödün vermeyerek, dünyada ilk kez SUV’da sunulan bu modernlik potansiyelini ortaya çıkarıyor. Freelander, geniş kullanım kitlesine sahip bir markadır. SUV segmentinin Mild- Hybrid ve şarj edilebilir hibrit kombinasyonları bulunuyor. Dizelde ise 296 ve 345 beygirlik iki seçenek bulunuyor. Range Rover’ın en hızlı aracı olma özelliğini taşıyor.
  • RANGE ROVER EVOQUE: Yüksek estetik standartlarıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Range Rover Evoque, plug-in Elektrikli Hybrid versiyonu elektrikli motor ve ingenium benzinli motoru bir araya getiren bir donanıma sahip.


Peki, Range Rover, çıkma motor alırken nelere dikkat etmeliyiz?


  • ARAŞTIRMA YAPIN:


Çıkma yedek parça veya motor alırken aracınızı iyi tanımalı ve iyi araştırma yapmanız son derece önemlidir. Range Rover, aracınızın modeliyle uyumlu çıkma motor seçeneklerine bakmalısınız. Internet üzerindeki otomobil formları, çıkma parça satıcıları ve deneyimli Mekanikçilerden bilgi alabilirsiniz.

  • MOTORUN DURUMU:


Çıkma motor alırken, motor durumuna dikkat etmelisiniz. Motorun çıktığı araçta yaptığı yol bilinmelidir. Motorun yağ yakmadığından emin olmalıdır. Önceden kaza geçmişi olan araçlardan alınan motorların kalitesi değişkenlik gösterebilir bu yüzden bu duruma dikkat etmekte fayda vardır. Range Rover, eski modellerinde 2.7 olan motor yüksek hızlı ve sabit ilerleme yapıldığı zaman genelde yağ pompasının Yağlama jetlerinin yeterli şekilde doyurmamasından dolayı motor kırılma sorunu çok yaşanıyor. Yine o yıllara ait üretilmiş olan 3.0 dizel motorlarda buna kıyasla çok fazla sorun yaşanmamaktadır. Türkiye’deki servis ağı geniş olmadığından dolayı ve İngiliz markasının BMW tabanlı blok üretiminden dolayı motorun klasik üst tarafında kronik arızalar çıkabiliyor.

Yeni nesil Range Rover’larda, 2.0 çift turbolar ve tek turbo olanlar var. 2.0 motorlarda, çok düşük kilometreler de (5000-10.000 km) motorun komple bittiğini de görebiliyoruz.

Araçlar dört çekerli olduğu için şanzımanın en son kısmında bulunan arazi şanzımanı ufak şanzıman denilen şanzımanlarda da eğer bakım yapılmazsa ve çok engebeli arazilerde kullanıldığında içindeki dişlilerin sıyrılma olasılığı vardır. Bu da dört çeker arazilerde normaldir. Sadece şaft ve dingil aralığı geniş olduğu için Range Rover da bu sorun daha çok ortaya çıkmaktadır.

Mümkünse çıkma motor alırken, herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için test sürüşü yapmalısınız.

  • SATICI GÜVENİLİRLİĞİ: 


Range Rover çıkma motoru satıcısının, güvenilirliği çok önemlidir. Kaliteli çıkma parçalar sunan, uzun süredir bu işi yapan, müşteri memnuniyetine önem veren ve garanti sunan bir satıcı seçmek, daha iyi bir deneyim sağlayacaktır.

  • GARANTİ: 


Range Rover çıkma yedek parçalar alırken, garanti veren satıcıyı tercih etmek önemlidir. Garanti, satın alınan parçanın kalitesini ve güvenilirliğini gösterir. Olası sorunlar karşısında güvende olmanızı sağlar.

  • MONTAJ İŞLEMİ: 


Range Rover çıkma motor ve şanzıman satın alındığı zaman, montaj işlemi için bir mekanikçi ile çalışmanız gerekmektedir. Parçaların, Range Rover araca doğru bir şekilde monte edilmesi, aracınızın performansını etkileyecektir. Sertifikası olan ve deneyimli mekanikçilerle çalışmanızı öneririz.

  •  BAKIM VE KONTROL: 


Yeni bir Range Rover motoru aldıysanız, düzenli bakım ve kontrollerini aksatmadan yapmanız önemlidir. Motorun sağlıklı bir şekilde çalışması için yağ değişimi ve bakımlarını düzenli yaptırmakta fayda vardır.