SUBARU ÇIKMA MOTOR VE ŞANZIMAN ALMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER?

  • #
Yazan
Her Motor Şanzıman

Subaru, uzak doğunun köklü ülkelerinden Japonya’nın en önemli otomotiv üreticileri arasında yer alır. Ülkenin dünya pazarına sunduğu en önemli markalardan biri olma özelliğini taşır. Subaru, müthiş sağlam, süper dayanıklı, az bakım masrafı gerektiren, müthiş otomobiller yapan bir firmadır. elde edilen son veriler göstermektedir ki, Subaru, dünya otomobil pazarında en büyük 21. şirket konumundadır. Japon araçlarının en önemli temsilcileri arasında yer alan Subaru, özellikle motor Sporları alanında kullanılan sıra dışı araçlar üretmesiyle de oldukça ön plandadır. Dünyada ürünlerini genel olarak entelektüel düzeyi daha yüksek kesimler, mimarlar, profesörler, fikri üretim yapanlar ve çoğunlukta kadınlar tercih etmektedir. Ayrıca Subaru, Toyota’nın kardeş firmasınca kurulmuştur.

Performans ve donanım seviyelerinde “spor otomobil” kelimesinin hakkını veren Subaru markasının modellerini sizler için inceledik.


SUBARU BRZ:

Subaru’nun Toyota’yla ortak geliştirdiği spor otomobil olan olan BRZ, ismini üç temel bileşenden almaktadır.

B: Boxer Engine ( Boxer Motor )

R: Real-Wheel Drive ( Arkadan İtiş )

Z: Zenith ( Zirve / Doruk Noktası )

Aracın motoru adeta bir japon mühendisliğinin dışa vurumu. Motor, Subaru’nun karşılıklı yatay dört silindir boxer motor tasarımıyla Toyota’nın D-4S Enjeksiyon sisteminin birleşimi sonucu ortaya çıkmıştır. FA20 motor koduyla bilinmektedir. Ayrıca aracın aktarma organları ise ön ortadan motorlu arkadan itişli (FMR) yapıya sahiptir. Güç aktarımı alçak ve motorda olabildiğince arkada bu sayede ağırlık merkezi alçaltılmış, ağırlık dağıtımı eşit olarak optimize edilerek, ortaya saf sürüş keyfi çıkmıştır. Ünlü japon şanzıman üreticisi Toyota’nın ortak geliştirdiği manuel şanzıman ve klasik tork konvertörlü otomatik şanzıman seçeneğine sahiptir. Şanzıman da Sport, Snow, Normal olarak üç farklı mod vardır.


SUBARU IMPREZA:

Subaru Impreza, japon otomobil üreticisi tarafından üretilen bir kompakt otomobildir. İlk 1992 yılında piyasaya giriş yapan Impreza, on yıldan itibaren Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışmak için özel olarak tasarlanmıştır. Impreza, yenilikçi teknolojisi ve yüksek performansıyla tanınır. Impreza, Base, Sport ve RS olmak üzere üç farklı donanım seviyesine sahip sahiptir. İlk iki seçenekte 152 HP ve 197 Nm, tork ürete 2.0 litre dört silindirli boxer motor kullanılır. Daha sportif olan RS’te ise 182 HP güç ve 241 Nm’lik 2,5 litre boxer motor mevcuttur. Aileyi 25 yıl sonra yeniden eklenen RS versiyon daha güçlü bir motora sahiptir. Tüm seçeneklerde Lineartronic CVT şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standarttır.


SUBARU LEGACY:

Subaru’nun D segmentinde yer alan sedan modelidir. Legacy SW büyüklüğü ile tam bir aile aracı. Dişte sıradan, içte ise radikal değişimleri ile iki yıl önce yenilenen Subaru Impreza ile aynı yeni platformu paylaşan aracın bu platformu %70 daha rijit bir yapıya sahiptir. Tesla’nın dev dokunmatik ekranını beğendiyseniz bu durumda Legacy’de size hitap etmeli. 11.6 inç, Subarus Starlink infotaiment sistemi segmentinde en büyük multimedya sistemine sahip. Sadece iki benzinli ve bir dizelden oluşan sınırlı bir motor yelpazesi var. 2012’den beri bu araç ilk kez 2.4 litre turbo şarjlı motora kavuşmuştur. 3.6 litrelik boxer altı motor yerine kullanılmaya başlanan 2.4 litre turbo- boxer dört silindir benzin motor 264 ps güce ve 375 Nm torka sahiptir.


SUBARU LEVORG:

2014 yılında tanıtılan ve sadece Japonya’da kullanıma sunulan Levorg, ülkeye özgü bir model oldu. Yoğun beğeni ve tepkiler sonunda Avrupa Avrupa ve dünya pazarına çıkan Levorg, yeni bir karosere de sahip olarak, model Station Wagon kasa tipindedir. Subaru Levorg, selefine göre çok daha geniş bir kabine sahiptir. Yeni nesil platformu sayesinde 65 mm uzayarak toplamda 4755 mm uzunluğuna ulaşmış durumda. Subaru mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen, Eyesight sürücü destek sistemine sahiptir. Subaru Global Platform, adını verdiği platformu kullanan Levorg yeni geliştirilen 1.8 litrelik dört silindir boxer motorunu kullanıyor. Bu motor 175 bg güç ve 3000 Nm tork üretebiliyor. Bir Station Wagon için son derece iyi bir motor seçeneği olarak yer alıyor. Direkt enjeksiyonlu bir motora sahiptir.


SUBARU JUSTY:

Subaru Justy, Subaru’nun 1983’te satışa sunduğu B segmenti hatchback otomobilidir. 1987’de Justy, gelişmiş otomatik şanzıman sistemi ile donatıldı. Taş gibi bir sağlam motoru ve mekanik aksamı vardır. Justy’nin, 4 × 2 ve 4 × 4 versiyonları bulunmaktadır. Justy, 5 ileri manuel şanzımana sahip, iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Subaru, ECVT olarak adlandırılan dünyanın ilk elektro- sürekli değişken iletimli şanzımana sahiptir. 12 litre turbo boxer çok noktalı enjeksiyona sahiptir.


SUBARU SVX:

Subaru’nun coupe modeli SVX 1991- 1996 yılları arasında üretilmiştir. Araç Subaru’nun ilk lüks otomobil segmenti arasındadır. Savaş uçaklarından esinlenerek tasarlanmıştır. SVX 3.3 litrelik hacimde 230 beygirlik motora, 4 ileri otomobil şanzımana ve 4 tekerden çekiş sisteme sahiptir.


SUBARU VİVİO: 

Vivio, 5 kapılı A segmenti hatchback kasa bir otomobildir. Şehir içi kullanımlar için tasarlanan Vivio, özellikle bayan sürücüler için ideal bir kullanım sunar. Kaputun altında 4 silindirli 64 beygir ve 84 Nm tork güç üreten motor bulunmaktadır. Çok performanslı bir motor olduğu söylenemez. Zaten Vivio, spor performans aracı değil, şehir içi arabasıdır. Vivio, araçlarında 90/10 km aralığında gayet güzel ilerliyor. Ancak daha yüksek hızla çıktığınızda yolda gezinmeye başlıyor. Yol sesini içeriye almazken motor sesini rahatlıkla duyurmaktadır. Yakıtı düşük ve kolayca arıza çıkartmayan bir otomobildir.


SUBARU FORESTER:

İlk örneği ile 1997 yılında yollara çıkan Forester, artık Subaru jenerasyonda. Daha rijit yapıda ve artan kabin kalitesi ile dikkat çekiyor. En önemli başarısı kaput altındadır; e-boxer motor. Japon üreticinin dünyaca ünlü dört çeker sistemi Symmetrical AWD ile eşleşen motor, bagaj üzerinde yer alan minik bir bataryanın beslediği elektrik motoru sayesinde yakıt tüketimini düşürüyor. Teknik verilerden konuşmak gerekirse de, segment arkadaşlarının çoğundan daha az güç üreten 182 beygir, 2,5 litre düz dört silindir motoruna sahiptir. Forester, sürekli değişken otomatik şanzımanı (CVT) ve stop/ start teknolojisi sayesinde şaşırtıcı derecede iyi bir yakıt ekonomisi elde ediyor. Her Forest, ayrıca Subaru Eyesight ile donatılmıştır. Forest’ın, beş kişilik kabini ve kutu figürü nedeniyle insanlar ve eşyalar için oldukça elverişlidir.


SUBARU OUTBACK:

Subaru’nun, Crossover segmentindeki iddialı temsilcisi Outback ve sportif sürüş zevkini SUV özellikleriyle birleştiriyor. 2.0 litre simetrik sürekli dört çeker sistemi, Eyesight sürüş desteği ve x- mode teknolojisi sayesinde en iyi donanım versiyonu olarak tanıtılmıştır. Yeni Outback ile dizel otomatik versiyonuyla Forester, Subaru’nu bu yıla damgasını vuran en önemli modeli olarak yer alıyor. Outback çevreye duyarlı boxer dizel motoru, eyesight destek teknolojisi ve artan sürüş kalitesi ile temel özellikli fonksiyonel değerlerin ötesine taşıyor. 2.0 litre turbo versiyonlarıyla Outback, Lineartronik CVT şanzıman ve 2.0 litre dizel motora sahip “ Premium ve Limited” versiyonları Türkiye bayilerinde yerini almıştır.


SUBARU SOLTERRA:

Dünyada tüm araçlarında AWD yani ( All Wheel Drive ) adını verdiği dört teker çekiş sistemini uygulayan ilk firmadır. ( 1972’ den beridir.) Sulterra, tüm japon otomobillerin son dönem popüleritesi olan keskin hatlarla dış görüntüsünü pekiştiren ve bu sayede modern otomobil havası yaratmayı tercih eden bir görünüşe sahiptir. Tasarımı oldukça şık olan, yandan durusu hareketli olan görünümü ile kendisinin elektrikli olduğunu çok iyi yansıtan bir modeldir. Sulterra da, tüm Subarular gibi dört tekerden çekilişle biri önde diğeri arkada yer alan iki adet elektrikli motora sahiptir. Toplam 160 kw güç ve 338 Nm maksimum tork üretme yeteneği sunan dual motor ile Sulterra 100 km hıza 6.9 saniyede çıkabiliyor. Dünyanın her bölgesindeki farklı şarj cihazları ile uyumlu yüksek güç çıkışı Solterra’nın popülerliğini arttırıyor. Araç içerisindeki sessizlik ve malzeme kalitesinin yüksek seviyede olması da keyfi arttıracak detaylar arasında yer alıyor.


SUBARU XV: 

“ Subaru XV, Renkli Maceralarınıza Eşlik Etmeye Hazır” Klasik, özel ve seçkin. Subaru’nun 2025 yılına kadar üreteceği tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarında kullanılan” Yeni Global Platformu” ilk kez Subaru XV, modeli ile sunuyor. Şehir içinde konforlu bir SUV keyfi sunar. Subaru XV, motorundan bahsedecek olursak yeni neslin de de FB16 kod 16 litre ile dört silindirli boxer motor kullanılır. Hacimli atmosferik, benzinli motor 6200 d/d’de 114 hp güç ve 4000 d/d’de 150 Nm tork sağlıyor. CVT şanzımana sahip, sessiz ve titreşimsiz çalışmasıyla sağladığı konfor açısından gayet başarılı. Ancak şanzıman ve atmosferik motor nedeniyle üretimi düşük tork yüklü durumlarda aracın zorlanmasına neden oluyor. Bu dört tekerlekten çekiş sistemi eklenince tüketim epey maliyetli hale geliyor.


SUBARU B9 TAİBECA:

Büyük geçit “ Subaru B9 Tribeca” japon üreticinin konveyör soyundan bu sınıfta ilk modeldir. 2005 yılında kompakt SUV olarak lanse edildi. Yedi koltuklu olarak üretilen bu araç Porsche Cayenne ile ön yapıda ciddi benzerlik taşır ama 2007 yılındaki yeni versiyonuyla tamamen değişti. Ağır SUV olma özelliği taşıyor. Kalbinde 3.0 litre altı silindir atmosferik benzinli motor bulunan araç 2745 beygir 297 Nm tork güç üretiyor. Beş ileri otomatik vitesli bu SUV, donanımlarıyla kullanıcısını mutlu eder. 4 × 4 araçtan beklenen konfor özelliklerinin hepsine sahiptir. Yüksek hacimli motoru ve benzinli olması dolayısıyla Türkiye’de tutunamadı. Zaten ülkemizde de sınırlı sayıda satışa çıkarılmıştı.


SUBARU ÇIKMA MOTOR VE ŞANZIMAN NEREDEN TEMİN EDİLEBİLİR?

Her Motor Şanzıman, yıllardır müşterilerine güvenilir ve kaliteli hizmet vererek sektörde adına sıkça yer verilmiştir. Subaru çıkma motor ve şanzıman hakkında profesyonel bilgi ve birikimleriyle müşterilerine en uygun fiyatlarla markanın en kaliteli çıkma parçalarını satışa sunmaktadır.

Çıkma motor ve şanzıman satın almak otomobil sahipleri için hem ekonomik hem de çevre dostu bir tercih olabilir. Subaru çıkma motor ve şanzıman satın alırken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır.

  • Çıkma motorun kilometre durumu.
  • Motorun garanti koşulları.
  • Firma güvenilirliği ve referansları.
  • Üretim kalite standartları başta olmak üzere profesyonel işçilik.
  • Subaru markasının motor detay bilgisine sahip olmak.
  • Motor ve şanzıman uyumluluğu.

Müşterilerin bu noktalara dikkat ederek daha ekonomik ve daha kaliteli çıkma motor ve şanzıman satın alabilecekleri unutulmamalıdır. Her Motor Şanzıman, tüm bu kriterleri en iyi şekilde karşılamaktadır. Subaru Çıkma motor ve şanzıman satın almak istediğinizde Her Motor Şanzıman ile iletişime geçebilirsiniz.